lauantai 14. helmikuuta 2015

Ystävänpäivämuffinssit

Ystävänpäivän kunniaksi nostin leipomistarvikkeet esiin ystävänpäivämuffinsseja varten. Pikku neidit kipittivät hakemaan essunsa ja sitten aloitimme. Makumaailman näihin muffinsseihin he saivat päättää ihan itse.

Talon neitien ystävänpäivämuffinssit



Leipominen on sitten ihanaa ja lapset innostuvat apuriksi aina kun otan leipomistarvikkeet esiin. Samalla he pääsevät nauttimaan leipomisen riemusta ja oppimaan jotain, sillä leipominen on mitä mainioin opetusleikki luovuuteen, mittaamiseen ja käytännön kemiaan. 

Pikku neitimme ovat harjoitelleet leipurin tehtäviä kanssani aivan pienestä lähtien ja tietävät mitä leipomiseen kuuluu: valitaan resepti, mitataan, vatkataan, annostellaan/leivotaan taikina ja sitten tulee paras osuus; taikinakulhon rappaaminen. Käytännön kemiaa sekin; lapsi+taikina=sotkuinen ja tyytyväinen lapsi.



Talon neitien ystävänpäivämuffinssit

150g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
0,5dl vadelmamehua
3dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2dl suomalaisia vadelmia
1dl suklaanappeja 

kuorrute:
50g voita
75g tomusokeria
25g tummaa kaakaojauhetta 
1rkl mantelimaitoa
sydänströsseleitä koristeeksi

Saat ohjeesta helposti maidottoman vaihtamalla voin maidottomaan margariiniin.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita taikinaan vadelmamehu. Lisää vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita viimeisenä joukkoon suklaanapit ja kotimaiset jäiset vadelmat. 




Annostele muffinssivuokiin ja paista 15-20 minuuttia 200 asteisessa uunissa.



Anna muffinssien jäähtyä rauhassa ja tee sillä aikaa kuorrute.



Sekoita kuorrutteen ainekset (voi, tomusokeri, kaakaojauhe ja maito) keskenään ja levitä lastalla muffinssin päälle. Koristele sydänströsseleillä.


Anna lahjaksi ystävälle tai omalle rakkaalle ja herkuttele.  Makeiden muffinssien kanssa sopii kuppi kuumaa kahvia, teetä tai lasillinen kylmää maitoa.


Hyvää ystävänpäivää!


Terveisin:
Rouva talossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti