perjantai 31. lokakuuta 2014

 

DIY Halloween-viitta ja 

karkki-rusinamuffinssit mato-kärpäsmuffinssit




En voi olla jakamatta teille näitä tunnelmakuvia, jotka aamupäivällä sain kuvattua. Yön pakkanen oli tehnyt tehtävänsä ja jokeen oli muodostunut kaunista jäätä, kuin joki olisi taas uudella tuulella. Joki on persoona, jonka vaiheita on mielenkiintoista seurata; valo, tuuli, lämpötila, vuodenaika ja joella vierailevat ihmiset ja eläimet ovat osa joen muuttuvaa persoonaa.



   
Halloweenina keppostellaan.  Varauduin keppostelijoiden saapumiseen isolla kupillisella karkkia (=ei kepposia meille kiitos), onneksi, sillä meillä ovikello soi tiheään; karkki vai kepponen? Olen ihmetellyt Halloween-kulttuuria, sillä omassa lapsuudessani tällaista perinnettä ei ollut, mutta nyt omien lasten kasvettua hieman alan päästä kiinni juonesta. Leikittely jännittävillä asioilla (noidat, luurangot, hämähäkit, vampyyrit ja lepakot) ja karkkien kerääminen on lapsista ja miksei myös aikuisista hauskaakin hauskempaa. 




 
Tänä vuonna myös isompi neitimme ilmoitti halustaan lähteä keppostelemaan naapuruston lasten kanssa. Jovain se käy ajattelin, mutta jotain tulisi pukea keppostelureissulle päälle. Aamulla syntymäpäiville leipoessa suunnittelin iltapäivän varustusta ja pääädyin viittaan, joka käy loistavasti niin toppahaalarin (lue: täällä on kylmä) kuin sisävaatteidenkin päälle. Tuumasta toimeen; käväisimme mummolassa lounaalla (kiitos taas äiti ihanasta lounaasta), jonka jälkeen lähdin tyttöjen kanssa paikalliseen kangaskauppaan kankaita ostamaan. Valitsin mustaa valkopilkkuista puuvillakangasta sekä oranssia tylliä ja satiininauhaa. Tässä ohjeet viitan tekoon


Talon rouvan Halloween-viitta

2 lasten viittaa
 
tarvikkeet:

1m puuvillakangasta
0,5m tyllikangasta
2m satiininauhaa
ompelulankaa




Leikkaa puuvillakangas kahtia pituussuunnassa. Leikkaa tyllikangas leveyssuunnassa kahtia ja satiininauha kahdeksi metrin pätkäksi. Taittele reunat kahdesti (tai huolittele siksakilla ja käännä kerran) ja jätä kankaan huoliteltu reuna alaosaan, jolloin sitä ei välttämättä tarvitse ommella lainkaan, itse käänsin alareunan kerran.




Seuraavaksi taittele viitan yläosaan kuja ja lisää päälle tyllikangas , jonka olet taittanut kahtia (leveyssuunnassa). Surauta kaikki siististi yhteen saumurilla. Jos sinulla ei ole käytössäsi saumuria voi tehdä saman ompelukoneella, mutta muista silloin puuvillakankaan huolittelu (siksakilla).




Nyt viitta on satiininauhaa vaille valmis; sujauta nauha kujaan käyttämällä apunasi hakaneulaa. Satiininauhan toisen pään voit kiinnittää kankaaseen hakaneulalla, jottei se karkaa kujaan.




Valmista; kaksi iloista keppostelijaa valmiina toimeen ja työhön.




Halloween-illan kruunaa ihana hirveä tarjoilu. Tarjoilun kanssa on hauska leikitellä pelotella ja tarjota voi kaikenlaista herkkua äklötystä, jota keksii muokata teemaan sopivaksi. Leivoin maukkaita yököttäviä karkki-rusinamuffinsseja mato-kärpäsmuffinsseja! Tässä resepti maukkaisiin yököttäviin Halloween-muffinsseihin. Reseptin taikinapohjan olen napannut monta vuotta aikaisemmin Pirkka-lehdestä.




Halloween-muffinssit

150g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
0,5dl maitoa
1tl vaniljasokeria
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2dl rusinoita

päälle:
mustaa sokerimassakuorrutetta
matokarkkeja


Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita taikinaan maito ja vaniljasokeri. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe, lisää erissä taikinaan. Sekoita viimeisenä joukkoon rusinat.


Annostele muffinivuokaan ja paista 15 minuuttia uunin keskiosassa 200 asteisessa uunissa. Maidottoman version saat vaihtamalla maidon esimerkiksi mehuun ja voin kasvirasvapohjaiseen tuotteeseen. Jos teet taikinasta minimuffinsseja lyhennä paistoaikaa. Koristele mustalla sokerimassalla ja matokarkeilla.



Hurrrjaa Halloweenia
 
terveisin
Rouva talossa

2 kommenttia:

  1. Ihanasti sopii tuo oranssi tylli viittaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jessi! Minustakin väriyhdistelmä toimi hyvin ja parasta oli, että tytöt tykkäsivät viitoista.

      Poista