sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Talvi päiväksi


Perjantai aamussa oli taikaa, lumista sellaista; aamulla herätessämme maa oli valkoinen ja lunta satoi edelleen. Tuntui heti talvelta ja valoa oli enemmän kuin edellisessä päivässä. Iltapäivällä matkalla kotiin pysähdyin tien reunaan ottamaan muutaman tunnelmakuvan lumen peittämästä luonnosta.











Lumi on ihmeellinen elementti; se muuttaa tunnelman (ja myös toiminnot) talviseksi hetkessä. Kotiin tullessa pääsin talvisiin toimintoihin käsiksi heti; otin lumikolan käyttöön jotta pihallamme pääsi kulkemaan. Kolausavuksi ilmoittautui heti kultainen koiramme, joka nauttii lumesta yhtä paljon kuin pakkasesta. 




Äitini hemmotteli meitä lumitöiden täyttämänä päivänä valmistamalla maukasta kaalilaatikkoa. Maku oli ihanan pehmeä ja sen täydensi itse tekemäni puolukkahillo. Ruoka oli loistava apu kiireiseen päivään, kiitos vielä äiti. 






Ruokailun jälkeen lapset pääsivät lumitöihin ja lumiukon tekoon talon Herran kanssa ja minä lähdin valmistelemaan yllätysjuhlia parhaalle ystävälleni. Juhlatunnelmia siis tiedossa seuraavassa postauksessa ja kuvia kauniista hameesta, jonka valmistin tyttärelleni.


Terveisin:
Rouva talossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti