torstai 23. lokakuuta 2014

 

Liian kylmä aamu ja Talon Rouvan pastasalaatti



Aikaisemmin viikolla kuopukseni tokaisi ulos mennessämme, että on liian kylmä aamu. Oikeassa hän oli. Pakkanen ja tuuli tuntuvat erityisen kylmältä näin alkutalvesta, mutta kyllä me pian totumme. Aamun pakkasesta huolimatta lähdimme tomerasti aamulenkille perheemme kultaisen koiran kanssa. Heti ensitöikseen koiramme heittäytyi kieriskelemään pakkasen kuuraman ruohikon päälle (lue rakastaa pakkasta ja lunta).




Takaisin talon Herran juhlatunnelmiin palaan vielä uuden reseptin kanssa. Talon Herran synttärijuhlissa oli nimittäin tarjolla herkullista pastasalaattia. Resepti tähän suolaiseen herkkuun muodostui makumaailmaltaan minulle mieleisistä raaka-aineista; tomaatista ja basilikasta. Pastasalaatti on jo sellaisenaan varsin maukas ja sopii hyvin kasvisruokailijalle (kuten minulle), mutta voit lisätä makusi mukaan joukkoon lihaa, kalaa, kanaa tai vaikka fetaa. Jälleen sinulla on mahdollisuus olla luova keittiössä. Talon Herran juhlissa tarjosimme pastasalaatin kanssa grillattua kanaa.






Talon Rouvan pastasalaatti:

10 henkilölle 

400g penne rigate pastaa
4-5 kypsää tomaattia 
1pss/ruukku jääsalaattia

kastike:
2dl kuohukermaa
2rkl punaista pestoa
kourallinen tuoretta basilikaa
ripaus suolaa

lisäksi:
250g grillattua kanaa kuutioina

koristeeksi:
kirsikkatomaatteja
muutama basilikan lehti


Keitä pasta runsaassa, suolatussa vedessä pussin ohjeen mukaan. Kiehumisen aikana voit tehdä kastikkeen; sekoita kerman joukkoon punainen pesto ja silputut basilikan lehdet sekä makusi mukaan hieman suolaa. Nosta kastike jääkaappiin maustumaan. Kuutioi tomaatit ja revi jääsalaatti. Kun pasta on kypsää kaada se lävikköön ja anna jäähtyä. 






Kaada pastat kulhoon ja lisää joukkoon tomaatit ja kastike ja haluamasi lisuke. Voit myös tarjoilla lisukkeen erillisessä kulhossa jolloin sama salaatti käy erityisruokavaliota noudattaville vieraille (esimerkiksi kasvissyöjiä tai kala-allergikko). 


Jos tarjoilet pastasalaatin heti lisää joukkoon jääsalaatti, muuten on parasta lisätä salaatti vasta hetki ennen tarjoilua. Koristele kirsikkatomaateilla ja basilikan lehdillä.
Ohjeesta saat gluteenittoman version käyttämällä gluteenitonta pastaa.








Pastasalaatti on mukava juhlatarjottava, sillä voit valmistella sitä pitkälti jo etukäteen. Juhlatarjoilun lisäksi voit tehdä pastasalaattia myös evääksi retkelle, lounaaksi tai saunailtaan.






Tuulisin terveisin:
Rouva talossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti