sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Tervetuloa seuraamaan blogiani


Kohta on talvi. Rouva talossa-blogi aloittelee elämänsä kylmän tuulen puhaltaessa, mutta en anna sen häiritä. Pidän kaikista vuodenajoista. Luotan siihen, että te löydätte luokseni lämpimien takkatulien ja villavilttien kätköistä. Tervetuloa seuraamaan blogiani.


Talven tulon voi aistia vahvasti täällä Lapissa. Pakkasta on, tuulilasit ovat jäässä aamuisin, pihalla on jo hieman lunta ja ensimmäiset lumiukot on tehty. Nautin silti vielä hetken syksystä ja sen tuomista pienistä iloista; kuulaista aamuista, kauniista ruskan väreistä ja raikkaasta syystuulesta. Ja kynttilöistä, niitä saa nyt polttaa ja tunnelmoida. 

Olen syksyn aikana kerännyt ja saanut sieniä sekä marjoja. Niistä olen tehnyt talvenvaralle hilloja, mehuja ja säilykkeitä. Silti olen kaipaillut jotain varastooni; omenahilloa. Oli onni että eräs kylään tullut toi mukanaan tätä herkkua. Tuliaisomenahillon maku on pehmeä ja makea ja täysin aito. Siitä on riittänyt monen aamupuuron päälle ja viikolla herkuttelimme omenahilloa lättyjen kanssa.







kuullaan pian

syysterveisin:
Rouva talossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti