maanantai 20. lokakuuta 2014

Talon rouvan mysli ja pakkasaamu

 

Eilen aamulla pakkanen oli huurtanut kauniisti pihan. Eipä tulisi muuten juuri kuvailtua terassin kaiteita, mutta pakkasen koristamana sekin saa kuvauksellisen ilmeen. Terassilla olevassa asetelmassa on mukana käpyjä, jotka olen tuonut Espanjasta vuosia sitten häämatkalta. Ne sopivat mielestäni kauniisti talviseen pöytäasetelmaan.










Pakkasen hiipiessä hiljaa osaksi päiviämme on ihana maustaa koti paahdetun myslin tuoksulla. Oma ohjeeni on  muotoutunut hiljalleen ja se muuttuu alati. Keittiössä saa olla luova ja mysli on loistava tapa aloittaa luovuus, sillä saat vapaasti käyttää mieleisiäsi raaka-aineita ja muokata ohjeen tarkoitukseesi sopivaksi.


Mysli on mahtava tuote arjessa; se käy aamu-, väli- ja iltapalalla nautittavaksi jogurtin, viilin, marjasopan tai rahkan kanssa. Myslin paahdettu maku sopii hienosti myös jäätelön kanssa. Saat yllätettyä yllätysvieraat iloisesti pitämällä varastossa hyvää vaniljajäätelöä ja itse tehtyä mysliä. Resepti on gluteeniton, munaton ja maidoton. Pähkinättömän saat siitä vaihtamalla mantelit esimerkiksi rusinoihin. Ja mikä parasta voit tehdä oman seoksesi juuri sellaisista aineksista joista haluat; auringonkukansiemenet, hasselpähkinät, rusinat tai muut kuivatut hedelmät sopivat loistavasti mysliin.



Talon rouvan mysli

5dl kaurahiutaleita
1dl kurpitsansiemeniä
1dl mantelirouhetta
1dl kookoshiutaleita
ripaus sormisuolaa
hunajaa (itse laitoin 2tl)
oliiviöljyä


Kuumenna paistinpannu ja lorauta siihen tilkkanen oliiviöljyä (voit aivan hyvin käyttää muitakin öljyjä kuten rypsiöljyä). Laita myös uuni lämpenemään 150 asteeseen, sillä mysli viimeistellään uunipaahdolla. 






Kaada kaurahiutaleet pannulle ja paahda niitä hieman. Nenä on hyvä apuväline; hieman paahteinen tuoksu paljastaa että on aika lisätä kurpitsansiemenet, mantelirouhe ja kookoshiutaleet. Sekoittele aineet pannulla ja mausta sormisuolalla(voit käyttää myös muuta kaapistasi löytyvää suolaa). Suolan tehtävä myslissä on korostaa muita makuja, joten hyppysellinen hyvää sormisuolaa tai ruususuolaa riittää. Vaihtoehto on myös jättää suolan lisääminen kokonaan, mutta maku on silloin hieman erilainen. Ennen uuniin laittoa lisää joukkoon hunajaa, makusi mukaan.


Kaada seos uunipellille ja paahda 150 asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkkaile kuitenkin myslin pintaa ja uunista kantautuvaa tuoksua. Jos olet paahtanut mysliä pannulla enemmän ei uunipaahtoaika oli yhtä pitkä. Anna myslin jäähtyä pellillä ennen purkittamista. Tai nauti heti lämmintä mysliä, niin me teimme tänä aamuna tyttöjen kanssa ja maku oli loistava.







terveisin:
Rouva Talossa

2 kommenttia:

  1. Anonyymi28.10.14

    Tästä innostuneena sain mieki vihdoin kokeiltua myslin tekoa. Ihanaa tuli! Vähän kyllä sovelsin, kun eihän sitä ihan ohjeen mukaan voi koskaan mennä :) Kiitos ohjeesta ja mukava lukea sinun touhuiluista!
    <3 Aino P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi Aino, kiva että olet käynyt lukemassa blogia ja ihanaa että voin innostaa uusiin kokeiluihin. Soveltamalla ohjetta saa tosiaan luotua omia makuhermoja hellivän seoksen ja luovuus on vain rajana.

      Poista