Appelsiinimarmeladi
Ainekset:
runsas 2 kg appelsiineja
(kuorettomia ja kalvottomia lohkoja noin 1 kg)
2 sitruunaa
1 kg Dansukker Hillosokeria
2 sitruunaa
1 kg Dansukker Hillosokeria
Ohje:
Pese kaksi appelsiinia
huolellisesti ja raasta niiden keltainen kuoriosa.
Laita lasipurkit 120 asteiseen uuniin vähintään 15 minuutiksi. Keitä kannet kiehuvassa vedessä n.10 minuuttia. Purrkien ja kansien puhtaus on tärkeää, jotta mitään pilaantumista aiheuttavaa ei pääse kosketukseen marmeladin kanssa.
Kuori appelsiinit ja sitruunat veitsellä leikaten niin ettei kuorta jää hedelmien pinnalle.
Leikkaa hedelmäliha
kalvottomiksi lohkoiksi. Hyvä apuväline on fileerausveitsi.
Sekoita hedelmät, kuoriraaste ja
hillosokeri kattilassa, kuumenna kiehuvaksi kevyesti sekoittaen ja keitä 10–15
minuuttia, sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana.
Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje hyvin. Hillosokerilla tehty marmeladi säilyy huoneenlämmössä, mutta itse säilytän marmeladit ja hillot jääkaapissa. Reseptistä valmistuu n. 1 litra marmeladia, joten siitä riittää hyvin tuliaiseksi. Halutessasi pienemmän
määrän puolita raaka-aineiden määrät.
Ohje on DanSukker:n
Rouva talossa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti