keskiviikko 10. joulukuuta 2014

10. joulukuuta

Rouva talossa-joulukalenterin 10. luukku avautuu. Sisältä löytyy herkku joka maistuu kotona ja on loistava joulumuistamisena ja -tuliaisena. Marmeladin maku on ihana ja tuoksu huumaava. Appelsiinimarmeladin väri ja maku tuo ripauksen aurinkoa pimeään talveen ja hymyn huuleen.



Appelsiinimarmeladi









Ainekset:
runsas 2 kg appelsiineja (kuorettomia ja kalvottomia lohkoja noin 1 kg)
2 sitruunaa
1 kg Dansukker Hillosokeria



Ohje:







Pese kaksi appelsiinia huolellisesti ja raasta niiden keltainen kuoriosa.



 


Laita lasipurkit 120 asteiseen uuniin vähintään 15 minuutiksi. Keitä kannet kiehuvassa vedessä n.10 minuuttia. Purrkien ja kansien puhtaus on tärkeää, jotta mitään pilaantumista aiheuttavaa ei pääse kosketukseen marmeladin kanssa.






Kuori appelsiinit ja sitruunat veitsellä leikaten niin ettei kuorta jää hedelmien pinnalle.





Leikkaa hedelmäliha kalvottomiksi lohkoiksi. Hyvä apuväline on fileerausveitsi.




Sekoita hedelmät, kuoriraaste ja hillosokeri kattilassa, kuumenna kiehuvaksi kevyesti sekoittaen ja keitä 10–15 minuuttia, sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana.

 





Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje hyvin. Hillosokerilla tehty marmeladi säilyy huoneenlämmössä, mutta itse säilytän marmeladit ja hillot jääkaapissa. Reseptistä valmistuu n. 1 litra marmeladia, joten siitä riittää hyvin tuliaiseksi. Halutessasi pienemmän määrän puolita raaka-aineiden määrät.

Ohje on DanSukker:n









Terveisin:
Rouva talossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti