tiistai 2. joulukuuta 2014

2. joulukuuta

Rouva talossa-joulukalenterin toinen luukku aukeaa:


DIY jouluhillo


 





Talon Rouvan jouluhillo

300g tuoreita luumuja
200g päärynöitä
700g omenoita
3 kanelitankoa
3dl vettä
500g hillosokeria
kanelia maun mukaan

Kuori omenat ja päärynät, poista kodat ja lohko kattilaan. Huuhtele tuoreet luumut hyvin ja halkaise kahtia. Poista sisältä kivi, mutta jätä kuori, se antaa kauniin värin ja ihanan maun jouluhilloon. Tässä vaiheessa on hyvä laittaa lasiset purkit uuniin kuumenemaan (120 astetta 15 minuuttia) ja purkkien kannet kiehumaan runsaaseen veteen.  

Lisää luumut ja kanelitangot kattilaan ja kaada päälle 2dl vettä. Voit upottaa kanelitangot hedelmien keskelle niin ne antavat paljon makua. Keitä ja sekoittele kunnes hedelmät pehmenevät. Kun hedelmät ovat pehmenneet ja ihana tuoksu nousee kattilasta on aika noukkia kanelitangot ja soseuttaa hedelmät tasaiseksi.

Soseutuksen jälkeen nosta kattila takaisin kuumalle levylle ja kaada joukkoon n. 1dl vettä, hillosokeri, kaneli (maun mukaan) ja kanelitangot. Keitä välillä sekoittaen 10-15 minuuttia. Nosta kannet pois kiehuvasta vedesta esimerkiksi puhtaan talouspaperin päälle.

Annostele hillo kuumiin purkkeihin ja laita kannet kiinni. Jos haluat voit leikata jouluisen kangaspalan koristamaan jouluhillopurkkia. 
 





Jouluhillo on mainio kiitoslahja ja joulumuistaminen lasten opettajille ja harrustuksien vetäjille (tanssikoulu, jääkiekko, päiväkoti, koulu...) tai työkavereille. Se on myös oiva tuliainen kylästelyreissulle ystävien luo. Ja saahaan siitä toki kotonakin nauttia.

 




Joulupukki poroineen lennähti koristamaan jouluamme. Ihanat puiset koristeet ovat juhlistaneet joulua kanssamme usean vuoden ajan. Löysin ne Rovaniemeltä pienestä sisustusliikkestä. Ovat niin herttaisia, että pääsevät tuomaan joulutunnelmaa jo heti alkukuusta. 
 


Terveisin:
Rouva talossa

3 kommenttia:

  1. Krisse3.12.14

    Muistatko vielä mistä liikkeestä ostit? En oo nimittäin nähnyt vastaavia poroja ennemmin.

    VastaaPoista
  2. Krisse3.12.14

    Muistatko mikä liike? En olen nimittäin nähnyt vastaavia ennemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liike on käsittääkseni lopettanut toimintansa. Ostin porot kun asuttiin vielä Rovaniemellä monta vuotta sitten. Mutta vinkkaan kyllä heti jos löydän vastaavia jostain, ovat suloisia poroja.

      Poista