sunnuntai 7. joulukuuta 2014

7. joulukuuta

Ihana itsenäisyyspäivänilta ihanien ihmisten seurassa innoitti muuttamaan hieman Rouva talossa-joulukalenteria tämän päivän kohdalta. Luukusta löytyy herkullinen yllätys, joka sopii juhlien alkupalaksi, joulupöytään tai vaikka uuden vuoden juhliin tarjottavaksi.

Savusiikaleivät



Talon rouvan savusiikaleivät:

täyte:
150g savusiikaa
1 punasipuli
1 prk kermaviiliä
75g levittyvää koskenlaskijaa
suolaa
valkopippuria
ripaus sokeria
1 ruukku persiljaa

leipä:

paahtoleipää

Ohje:

Ota savustettu siika ensimmäisenä käsittelyyn. Poista kalan nahka ja ruodot. Tarkista huolellisesti että kalanlihassa ei ole jäljellä ruotoja. 

Pilko sipuli pienen pieneksi kuutioiksi. Nosta kulhoon ja ripottele päälle hieman sokeria ja suolaa. Näin raaka sipuli saa hieman miedomman ja oikein herkullisen maun.

Silppua persilja hienoksi, voit jättää muutaman oksan koristeeksi. Sekoita toisessa kulhossa kermaviili ja koskenlaskija. Lisää joukkoon maustunut punasipuli, persilja ja muut mausteet. Lisää lopuksi kala ja nosta kylmään maustumaan ja tekeytymään puoleksi tunniksi.

Paahda paahtoleivät rapeiksi ja leikkaa kolmion muotoon. Lisää täytettä leivän päälle ja tarjoile!

Kasvisversion saat jättämällä kalan pois. Tilalle voit laittaa esimerkiksi raastettua kesäkurpitsaa.








Me nautimme leivät shampanjan kanssa juhlan kunniaksi. Savusiikaleivät ovat loistava alkupala illanistujaisiin tai juhlaan. Ne sopivat hyvin myös joulupöytään tai vaikka uuden vuoden juhliin.



Itsenäisyyspäivän juhlapöydän katoin juhlaan sopivilla väreillä. Marimekon sininen liina on löytö äitini liinavaatekätköistä ja se on ollut meillä ahkerassa käytössä. Astiat Iittalaa.






Ihanat vieraat toivat ihania tuliaisia tullessaan itsenäisyyspäivän viettoon kanssamme; mätiä talon herralle ja kaunis kynttilälyhty talon rouvalle. Kyllä kelpasi olla rouva talossa!



Nyt sohvan nurkkaan nauttimaan elokuvaillasta talon herran kanssa. Hyvää toista adventtia!

terveisin:
Rouva talossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti