sunnuntai 21. joulukuuta 2014

21. joulukuuta



Nyt syttyy neljäs kynttilä. Viimeinen adventti on hyvällä mallilla ja moneen taloon on kannettu joulukuusi. Kuusta koristamaan voi laittaa itse askarreltuja koristeita, tässä ohje muovailumassasta tehtyihin koristeisiin.

 DIY pitsiset joulukoristeet







Tarvitset:
muovailumassaa
pitsinauhaa
kaulin
piparkakkumuotteja
ripustuslankaa





Muotoile muovailumassaa ensin käsin ja sitten kaulimella. Kaulitse massa ohueksi, aivan kuten piparit.



Asettele pitsi kaulitun massan päälle ja kauli kevyesti kaulimella päältä. Toista niin monta kertaa, että massan pinta on kauniisti pitsinen. Ei haittaa vaikka joka kohdassa ei ole pitsiä, koristeista tulee hienoja tasaisenakin.





Ota muotilla massasta kuvioita. Asettele muotit lähekkäin niin saat kerralla mahdollisimman monta.



Nosta koristeet varovasti pellille leivinpaperin päälle. 




Tee koristeisiin reikä nauhaa varten esimerkiksi lyijykynällä ja nosta kuivumaan vuorokaudeksi. Jos käytät paistettavaa massaa, on tässä vaiheessa aika nostaa pelti uuniin.






Jos haluat nimekoida koristeen tee se ennen kuivattamista leimasimella.



Pujota kuivuneisiin koristeisiin kaunista nauhaa. Punainen ja valkoinen, kultainen ja hopea sopii perinteisiin koristeisiin, mutta modernimpaankin joulutyyliin.







Anna koristeita lahjaksi kummeille, mummoille ja papoille tai ystäville. Tai sitten ripustat koristeet omaan kuuseen joulua somistamaan.





Talon Herra haki eilen kuusen, joka sitten pestiin ja annettiin kuivua. Tänään pääsimme vihdoin koristelemaan kuusta itse tehdyillä joulukoristeilla koko perheen voimin.






Tunnelmallista neljättä adventtia!

Terveisin:
Rouva talossa


1 kommentti: