lauantai 20. joulukuuta 2014

20. joulukuuta

Nyt on jo joulukuun 20. päivä. Uskomatonta kuinka nopeasti päivät menevätkään. Jos sinulla on lahjoja vielä laittamatta löydät tästä hyvän ohjeen herkuttelijan joulupakettiin.


DIY Yrttiöljy


Tarvitset:
750ml hyvää oliiviöljyä
nippu tuoreita yrttejä
pippureita (rose, musta tai valko)
chiliä
ruususuolaa
puhtaita lasipulloja

Käsittele lasipullot kuten hillopurkit, jotta ne ovat varmasti puhtaita. Linkin purkkien/pullojen kuumentamiseen löydät tästä.

 

Kaada oliiviöljy kattilaan ja kuumenna 70 asteiseksi, jotta öljy on mahdollisimman puhdasta.


Pese ja kuivaa yrtit ja chili huolellisesti.
 

Laita pullojen pohjalle ruususuolaa. Muutkin suolat käyvät aivan hyvin, mutta mielestäni ruususuola (tai vastaava puhdas suola) sopii parhaiten tähän tarkoitukseen. Laitoin noin 1tl suolaa 250ml öljyä. Eli koko satsiin menee 3tl suolaa.


Lisää suolan päälle haluamasi yrtit, pippurit ja chili. Tein timjami-roseepippuri ja rosmariini-chili mausteöljyjä. Valitse itseäsi tai lahjan saajaa miellyttävät maut ja kaada viimeiseksi jäähtynyt oliiviöljy päälle niin että pullot ovat täynnä. Sulje korkki ja koristele kauniilla nauhalla.



Yrttiöljy on hyvä lahja isälle, siskolle, miehelle, äidille, veljelle, kummille tai kaimalle. Se tulee varmasti käyttöön, sillä ruoanlaitossa se on herkullinen apu. Yrttiöljyn maku kypsyy hiljalleen vahvemmaksi, joten ei haitaa vaikka et sitä heti käyttäisikään.


Yrttiöljyn kanssa lahjapakettiin sopivat esimerkiksi nämä polttokoristellut lastat.

Iloista lauantaita!

Terveisin:
Rouva talossa

2 kommenttia: