Puolukkajäädykekakku
Puolukkajäädykekakku
Pohja:
200g pipareita
80g voita
Täyte:
3dl kuohukermaa
300g puolukoita
300g ranskankermaa
300g maitorahkaa
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
ripaus aitoa vaniljaa
Ohje:
Laita leivinpaperi irtopohjavuan (24cm) pohjalle. Murenna piparit ja kaada sekaan sula voi. Painele seos vuan pohjalle ja taittele reunoille tuorekelmua, näin saat kakun siististi pois vuasta kun se on valmis. Nosta vuoka kylmää odottamaan täytteen valmistumista.
Saat ohjeesta helposti gluteenittoman vaihtamalla piparit gluteenittomaan vastaavaan vaihtoehtoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi omassa kulhossaan.
Murskaa hieman jäiset puolukat tehosekoittimessa tai yleiskoneessa niin että rakenne menee rikki, ei kuitenkaan soseeksi.
Sekoita muut täytteen ainekset keskenään; ranskankerma, rahka, sokeri, vaniljasokeri ja vanilja.
Lisää sitten joukkoon puolukkamurska. Nostele joukkoon kermavaahto.
Kaada seos piparkakkupohjan päälle ja vie pakkaseen. Anna jäätyä vähintään 8 tuntia, mielellään yön yli.
Nosta kakku pakkasesta sulamaan noin tunti ennen tarjoilua.
Kakku on kaunis sellaisenaan, mutta voit koristella sitä esimerkiksi piparkakuilla tai kokonaisilla puolukoilla.
Puolukkajäädykekakku on ihanan raikas ja sopii loistavasti juhlapöytään myös jouluaattona. Jäädykekakku antaa hyvän mahdollisuuden valmistella juhlapöytää etukäteen, sillä juhlapäivänä vain nostat kakun sulamaan (koristelet) ja tarjoat.
Nyt tip tap valmistautumaan illan pikkujouluihin, huomenna taas uusia jouluinspiraatioita.
terveisin:
Rouva talossa
Kakku vei kielen mennessään, Tästä tulee meille varmaan joulun perinne kakku.
VastaaPoistaVoi kun ihanaa että kakku maistui. Tämä kakku on kyllä loistava joulupöydän herkku.
PoistaTätä on pakko testata, kun sopii mullekin ja saa puolukoita kulumaan :) -Hanne-
VastaaPoistaHyvä Hanne! Tämä on loistava puolukoitten piilopaikka ku lapsillekki maistuu.
PoistaTodella herkullista! Puolukka toi ihanaa kirpsakkuutta! Löysi paikkansa meidän aaton kahvipöydästä. Suosittelen! T:Auli
VastaaPoista