Mantelinen juhlapullapitko
Resepti:
50g voita
200g mantelimassaa
75g mantelirouhetta
1 kananmuna (voiteluun)
raesokeria
mantelilastuja
Sahraminen juhlapulla on Torniojokilaakson juhlapulla, joten perheemme herkuttelee sahramisella juhlapullalla. Tee taikina joko tavallisen ohjeen
(kurkkaa tästä) tai sahramisen ohjeen (kurkkaa tästä) reseptillä oman makusi mukaan. Jos haluat tehdä
vain yhden pitkon, tee puolikas taikina. Kokonaisesta taikinasta tulee kaksi
pitkoa tai yksi pitko ja reilu pellillinen pikkupullia, joista varsinkin perheen pienimmän pitävät.
Nostata taikina ja kaulitse
levyksi.
Levitä taikinalevyn päälle
huoneenlämpöistä voita.
Murskaa tai leikkaa mantelimassa
pieniksi kuutioiksi ja ripottele tasaisesti taikinalevyn päälle. Ripottele halutessasi
päälle vielä mantelirouhetta, mutta maku on erittäin hyvä ilmankin.
Kääri taikina rullaksi ja aseta
pellille.
Sitten saksitaan. Nappaa puhtaat
sakset käteen ja leikkaa pullarullaa niin, että saat käännettyä rullasta leikatun palan
vuorotellen molemmille pitkon puolille.
Jatka loppuun asti saksien aina
vuorotellen kummallekin puolelle. Käännä viimeinen pala kevyesti pitkon alle.
Nostata pitkoa n.30-40 minuuttia ja
voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla ja mantelilastuilla.Paista 200 asteisessa uunissa 12-15
minuuttia. Muista tarkkailla pullapitkoa paiston ajan, sillä uunien paistotehot
vaihtelevat.
Tarjoa kaunis juhlapitko
jouluvieraille tai vie lämpimäisenä mennessäsi juhlimaan joulua. Itse leivottu pullapitko on mieleinen joululahja, jota varmasti osataan arvostaa.
Satuin löytämään kauniin astiaston
kirpputorilta. Tästähän kelpaa tarjota vieraille juhlapullakahvit vai mitä?
Terveisin:
Rouva talossa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti