maanantai 15. joulukuuta 2014

15. joulukuuta



Joulukalenterin 15. luukku avautuu herkullisen reseptin kera; kookoskarkit ovat ihana ja maistuva yllätys läheisillesi. Anna kookoskarkkeja lahjaksi ja tuliaiseksi tai yllätä työkaverit herkullisilla itse tehdyillä karkeilla. Ohje on luontaisesti gluteeniton ja maidottoman saat siitä vaihtamalla voin maidottomaan margariiniin.





Kookoskarkit

3dl kaurahiutaleita
2dl tomusokeria
2dl kookoshiutaleita
2rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5dl vaaleaa siirappia
100g voita sulatettuna

koristeluun:
0,5dl kookoshiutaleita


Paahda kaurahiutaleet kuumalla kuivalla pannulla koko ajan sekoittaen. 


Nosta pannu pois levyltä ja sekoita kaurahiutaleiden joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe ja kookoshiutaleet. 




Sulata voi kattilassa. Sekoita sulaneen voin joukkoon siirappi ja sekoita kunnes seos on tasaista. Kaada kaurahiutalesekoitus leivontakulhoon ja sekoita sitten joukkoon siirappi-voi-seos. Nosta kulho jääkaappiin noin tunniksi.




Tee massasta palloja ja kierittele valmiit pallot kookoshiutaleissa. Säilytä kookoskarkit jääkaapissa.





Tarjoile kylästelijöille tai pakkaa kauniisti lahjaksi; kookoskarkit vievät kielen mennessään.
 

  
Herkullinen itse tehty lahja on ihana saada ja antaa.



Terveisin:
Rouva talossa

7 kommenttia:

  1. Oo mitä nameja :) kauankohan nuo palleroiset säilyy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meän jääkaapista nämä karkasi parempiin suihin turhanki nopeasti :) mutta luulisin että viikon säilyvät hyvin ku piettää kylmässä.

      Poista
  2. voi nuita pitää kyllä testata, ihana blogi näin entisenä Kemiläisenä alkoi hymyilyttään et en kyllä Torniotakaan pidä vielä lappina :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että pidät blogista. Kookoskarkit on kyllä kokeilemisen arvoisia herkkuja. Joo taiamma olla sitä merilappia :)

      Poista
    2. joo niin on, nykyisin kun asustelen Kuusamossa tää tuntuu täysin lapilta Kemin rinnalla :) ja huvittavaa kemi- tornioki tuntuu suurkaupungilta

      Poista
    3. Hih, onhan tämä Tornio tietenki kasvanu ja palveluita löytyy hyvin. Kuusamossa on varmaan ihanan talvinen tunnelma? Meillä on satanu vettä niin paljon että lumesta ei tällä hetkellä ole tietoakaan. Mutta luotan että jouluksi saadaan valkoinen maa.

      Poista
    4. joo onhan täällä täys talvi :) ihan kuten lapsena kemissäki aivan uskomatonta et nykyisin taitaa jo olla ihme jos on valkoinen joulu siellä päin

      Poista